Mitt kök Sverigeresan, Matbaren

Igår var jag och Johan och åt i Matbaren som Mitt Kök smäller upp under deras Sverigeresa. Är svenska juniorkocklandslaget som står för maten, med Tommy Myllymäki, och Jens Dolk ger dryckestips av hög klass.

Och jag måste bara säga….wow. Maten bara smälte i munnen och med alla drycker till blev rätterna fulländade varje gång. Och konceptet att allt är svenskt, inkl vinerna, gör allt roligare. Drack dryck från Frösön, åt mat från Oviken, Jämtland och Gotland och massa fler ställen. Så fick man höra historia kring det mesta och hur tillagningen gått till. Riktigt roligt, och servicen var helt fantastisk!

20130706-091442.jpgHehe, ja, behöver jag ens säga vem Johan tog kort på här?

20130706-091606.jpgFördrinkar. Super-fräscha!

20130706-091646.jpg
20130706-091702.jpgFörsta rätterna. 1. Tartar på sotad hjort från Tvärskogs vilt med rödbeta, ättiksmajonäs och pepparrot. 2. Saltbakad selleri med smörbakade grönsaker och kräm på ost från Oviken.

20130706-092039.jpg
20130706-092052.jpgAndra rätterna. 1. Röding från Jämtland med en ärt-puré, stekt sallad och ost från Oviken. 2. Lamminnerfilé med smak från Gotland med bakad tomatkompott från Viken och stampad nypotatis med örter.

20130706-092351.jpg
20130706-092403.jpgTilltugg. 1. Ostpall med nypon-icewine och ett särskilt öl. 2. Renkött med mousserande sav.

20130706-092532.jpg
20130706-092544.jpgEfterrätt. 1. Det bästa jag någonsin ätit. Jens Dolk som rekommenderade den för oss, och tack gode Gud för det. Är en Madeleinekaka med smak av lakrits från Ramlösa, hallon- och gräddfilssorbet, citronkräm och färska hallon från Hallongården. 2. Världens fräschaste efterrätt. En havtornskräm på bär från HavtornsTina med brynt smör, saltkaramell-parfait, honungskaka och maräng.

20130706-092857.jpgOch så avslutade vi med en drink, veckans special-cocktail. Smakade väldigt starkt, men ville prova främst för att den innehöll sav från Frösön!

Hade verkligen en toppenkväll. En bild kan inte förklara hur gott och fint allt var. Mysig stämning och riktigt fina råvaror. Himla synd att Jennifer och Jonas inte kunde följa som det var planerat, för tror verkligen de hade uppskattat det. Men de dumma bacillerna kommer alltid när de inte ska (Jennifer var alltså förkyld och kände ingen smak..). Men kommer fler gånger!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s